Auckland flygplats

Om ca tva timmar avgar mitt flyg. Skall bli saaaa kul att aka flygis. 30 go goa timmar framfor mig och sedan en natt i Frankfurt och sedan hem.  Det var det! Skoj att sa manga har foljt min blogg, nu blir det inga fler uppdateringar har =)

Peace love and understanding typ

waitomo caves



Det var jag och alla Japaner idag pa grottutflykten. Mycket mycket trevligt gang (kolla in gulleplutten bakom mig). Det var helt fantastiskt vackert och sa sjukt stammningsfullt nar vi gled igenom den helt kolsvarta grottan i en gummibat, det var helt knapptyst och ovanfor oss hade vi miljontals lysmaskar.

Nu vantar jag pa bussen till Auckland. Ar framme halv nio ikvall. HEJHA

Waitomo caves

Gud vad konstigt det kanns att vara ensam igen. Jattekonstigt och Inte alls kul. Har suttit pa buss ifran Wellington idag i nio roliga timmar. Imorgon skall jag till nagra grottor och se lysmaskar. Det skall tydligen vara valdigt haftigt sa det forvantar jag mig nu ocksa. hoho.


Wellington

Vi ar har nu. Imorgon aker jag till watimo caves kl 8 pa morgonen och Bella aker mot Hwaks Bay. Ikvall blir det avskedsmiddag, som jag har fatt valja,  thaimat. Bella ar och fixar frillen nu sa jag skall ga och se hur det gar for henne nu.

Bjuder pa en  film ifran food festivalen. Som ni marker sa hanger Bajshumorn men an idag.





 



En vecka kvar

Om exakt en vecka ar jag hemma. Hur konstigt kanns inte det? Jag vill inte hem nu ju. Jag langtar iofs hem till farmor & mormor men annars vill jag inte hem nu.

Har varit pa Hike och gatt The Queen Charlotte track idag. Det var fint.

Imorgon aker vi over till nordon och Wellington. Sista dagen tillsammans imorgon ocksa och det vet jag kommer bli sa jobbigt. Efter wellington skall jag gora ett sista stopp i Watimo caves och titta pa glow worms, later mycket coolare an att skriva 'lysmaskar'. Sedan ar det Auckland och sedan hem.


Somnproblem

Kul jul att klockan ar tjugo i tva pa natten och jag inte kan sova. Vi delar rum med tre tanter och ena tanten snarkar sa det ar omojligt att somna. Hon snarkar sadar oryttmiskt ocksa sa det blir tyst ibland och helt plotsligt kommer en jatte hog snarkning fran ingenstanns. och ingen skojjig inne pa fejjan som jag kan prata med heller nej. Nu dok bella upp har brevid mig och bara stallde sig och skratta at mig och klacker "har sitter du helt sjalv, helt naken''

bellas rad karring javel


Nelson

Hej

Vi ar i Nelson nu. Imorgan aker vi till Picton. Jag har ganska tajt schema nu framover som jag hoppas skall ga ihop. Har bokat alla bussar och resor jag skall gora for att ta mig tillbaka till Auckland nu sa det kanns skont. Lite stressigt bara.

Foodfestivalen var grym. Glad att vi stannade i Hokitika och deltog. Det ar varsta stora Grejen och folk over hela nya zealand aker dit bara for festivalen. Alla klar ut sig och det ar fest ifran morgon till kvall.

Vi ar lite stalta over att vi overlevde tva natter i talt men endast en sovsack, ett liggunderlag, en kudde.Vi tog pa oss alla klader vi hade och lag sked hela natten for att halla varmen. lite kul.

Vi vagade dessvarre inte smaka pa insekter och maskar samt far testiklar men det blev ganska mycket vafflor och pankakor =)





fin morgonbild i taltet




FranzzE JosSSeaf

Goder afton.

Fem timmars hike blev det idag till utsikten over Franz Josef Glaciar. Sedan gick vi hem, kakade soppa och gick pa Yoga. Vi pratade med en kille fran nederlanderna idag pa var hike och han skulle pa food festival i hokitika pa lordag. Sa vi skall ocksa dit! Imorgon bar det av till Hokitika.. Finns inget boende att fa tag pa dar eftersom allt redan ar fullbokat pga festivalen sa vi skall fa lana killens talt och sovsack och han skall sova i sin bil. Vet inte riktigt hur detta kommer ga men vi maste ju pa food festival!

Jag ar forresen lite forkyld. Har ganska ont i halsen. Jag maste kopa strumpor for jag har tappat bort nastan alla par sa jag gar runt barfota, darav min numera onda hals.


Franz Josef

Hej kara ni.

Klockan sju idag tog jag & Bella bussen till Franz Josef. Klockan tre var vi framme.  Vi hittade ett superb hostel som Bella tycker paminner om pippi langstrump filmerna och jag kan inget annat an att halla med. Gratis soppa far vi har varje kvall ocksa sa varfor inte liksom?

Om vadret ar bra sa skall vi ut pa hike i morgon.. Har dock borjat regna kvallen till ara sa vi fruktar regn i morgon med. Vi ar ju trots allt i regnskogen. hoho.

Krambanan


Milford sound

Idag tog vi en dags tur till Milford Sound. Verkligen jattefint. Imorgon aker vi till Franz Josef och formodligen blir det en hike dar pa torsdag. Nu skall vi ner pa stan och saga hejda till Queenstown med en glass.


Queenstown



vi tvattar



ifran cyklingen



fortfarande i Queenstown. Vi akte Jetboat igar. Det ar ju sjukt stort med Jetboat och rafting och alla sana saker har sa vi trodde det skulle vara ganska coolt. Men det var det fjantigase jag varit emd om.. alla satt och skrek och var helt tagna och jag och Bella fattade ingenting.. vad var sjalva grejen? Inte for att skapa ngn bild av att vi ar sakrskilt tuffa men det var verkligen tontigt. Han korde sa himla nara alla klippor och berg sa det var bara otrevligt och inte kul. Det var vackert da forstas men det gick ju sa fort sa man han inte riktigt se och njuta av det fina. Ikvall skall vi se Alice i underlandet. Planerna ar val Milford sound har nast.. imorgon eller dagen efter?


Queenstown

Framme i Queenstown! Vi klarade det! hohohehehihi.

Det regnar har och det ar forsta gangen det gor det sedan jag anlande till sydon. Kallt ar det har ocksa. Vi mar bra. Hejda.

Bellas rad - ingen kommentar

Wanaka

Cyklingen hit igar var rent ut sagt forjavlig. 11, 5 MIL och motvind! Jag var nara pa att borja grata och bella var istallet forbannad. Av ren agrition sa bokade vi skydiving till idag. hiho vi har skydivat idag! Det var gryyyyyymt!

Vi skall stanna i Wanaka en extra dag och ge oss pa cyklingen i morgon.








Mount cook

Blev lite andrade planer igar. Skrev ju att vi skulle cykla till Omarama igar men vi gjorde en impuls grej och tvingade Henrik och Erik att kora oss till Mount cook, och pa sa vis slippa betala buss dit. Glad att vi akte dit for det var riktigt fint och skont med en dag ledigt. Fortsatte cykelturen idag istallet till Omarama dar vi ar just nu. Imorgon skall vi till Wanaka.

Ifran ett berg vid lake tekapo



RSS 2.0